Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Zakboek FACT

Zorg in de wijk voor mensen met ernstige psychiatrische problemen

Remmers van Veldhuizen (auteur)

Flexible ACT-teams (FACT-teams) helpen mensen met ernstige psychiatrische aan­doe­nin­gen. Ze bieden behandeling en zorg en ze steunen de cliënten op weg naar hun herstel. Dat gebeurt vooral thuis en in de buurt.
Er zijn meer dan 350 FACT-teams in Nederland, met per team zo'n 200 cliënten. Er is dus een grote kans dat u met FACT te maken krijgt: als cliënt, familielid, als collega-medewerker in de geestelijke gezondheidszorg (ggz), als huisarts, lid van het sociale wijkteam, medewerker van een woningcorporatie, wijkagent, of als werkgever van iemand die met steun van FACT weer aan het werk gaat. Voor deze brede groep beschrijft dit zakboek beknopt hoe Flexible ACT-teams werken en hoe ze met u willen samenwerken.
Voor hen die werken in FACT-teams of daarvoor worden opgeleid, biedt dit zakboek veel informatie en stof voor discussie.

Remmers van Veldhuizen werkte als psychiater, adviseur en inspecteur meer dan dertig jaar aan betere (ambulante) zorg voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Als directeur zorgontwikkeling bij GGZ Noord-Holland-Noord ontwikkelde hij samen met anderen het FACT-model. In 2008 startte hij het CCAF, dat zich richt op kwaliteitsverbetering van (F)ACT-zorg door certificering. In 2015 eerde de Vereniging FACT Nederland hem met het instellen van een jaarlijkse Remmers van Veldhuizen Lezing.

Meer informatie over de auteur en FACT

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l bekijk hier over de auteur

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen