Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Vuile handen

Basisboek praktische filosofie

A.F. Heijerman

Criminaliteit. WAO-problematiek. Inkomensverdeling.Ontwikkelingshulp. Genetische manipulatie. Onderwerpen waarover iedereen wel een mening heeft. Onderwerpen ook die tot een keuze dwingen: wat is een acceptabele oplossing voor het probleem, wat is onaanvaardbaar?
Wie een integer antwoord op deze vraagstukken zoekt, wordt met fundamentele aspecten van de maatschappelijke werkelijkheid geconfronteerd en daardoor tot filosofische reflectie gedwongen.
Vuile handen verschaft inzicht in de filosofische achtergronden van belangrijke actueel-maatschappelijke thema's: ontwikkeling en opvoeding, gezondheid en ziekte, economie en management, cultuur en samenleving, de inrichting van de maatschappij, milieu. Elk hoofdstuk van het boek start met een casus uit de praktijk. Daaraan koppelen de auteurs de relevante theorie. Op deze manier biedt Vuile handen een praktijkgerichte kennismaking met de filosofie. Daarin onderscheidt het zich van andere inleidingen tot de filosofie. Het richt zich met name op HBO-studenten, maar ook voor anderen die bij hun praktische bezigheden behoefte hebben aan reflectie is deze uitgave de logische keus.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen