Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

The playing captain

Liber amicorum voor Willem van Tilburg

Marian Nijsen, Aartjan Beekman, Witte Hoogendijk, Ton van Balkom (redactie)

Het boek geeft een levendig beeld van de wijze waarop Willem van Tilburg het beroep van psychiater heeft uitgeoefend. Tevens geeft het inzicht in de ontwikkeling van de psychiatrie gedurende zijn loopbaan van ruim dertig jaar.
Willem van Tilburg heeft veel verschillende functies vervuld binnen GGZ Buitenamstel, het VU medisch centrum en hun respectievelijke rechtsvoorgangers.
Op zeer inspirerende en creatieve wijze werd hij de verpersoonlijking van de bijzondere verbintenis tussen de Vrije Universiteit en de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam. Een relatie die via de Valeriuskliniek en nu via GGZ Buitenamstel al ruim 85 jaar bestaat en die inmiddels is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal toonaangevende werkplaats voor de ontwikkeling van topreferente patiëntenzorg, onderzoek, opleiding en onderwijs in de psychiatrie.

Willem van Tilburg gaf gedurende vele jaren op zijn eigen bescheiden en vasthoudende wijze leiding aan deze productieve gemeenschappelijke academische werkplaats. Hij was een bron van inspiratie en motivatie voor de vele arts-assistenten in opleiding tot psychiater, collega psychiaters, onderzoekers en andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg.
Tevens was hij een grote steun voor psychiatrische patiënten en hun familieleden en verzorgers: ‘Ik ben verslaafd aan de patiëntenzorg’, zoals hij zelf zegt. Daarnaast had Willem van Tilburg een scherp oog voor de ambivalenties in de verhouding tussen maatschappij en psychiatrie en de hiermee samenhangende regelgeving.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen