Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Stoornis en delict

Handboek psychiatrische en psychologische rapportage in strafzaken

B.A. Blansjaar, M.M. Beukers, W.F. van Kordelaar (redactie)

Tot dusver is er geen Nederlandse literatuur die een systematisch overzicht biedt van voor het strafrecht relevante aspecten van psychopathologie. De bruikbaarheid van inter­nationale literatuur wordt beperkt door verschillen in wetgeving en jurisprudentie tussen landen en taalgebieden.
In die lacune willen redactie en auteurs voorzien met dit boek voor psychiaters, psychologen, juristen en anderen die belang stellen in de complexe relatie tussen geestelijke stoornissen en delicten.

In Stoornis en delict wordt de relevante psychopathologie van de belangrijkste psychiatrische aandoeningen en persoonlijkheidsstoornissen beschreven en gegroepeerd langs hoofdlijnen van de meest gangbare internationale classificaties.
Aan de hand van casuïstiek gaan de auteurs in op de uiting van specifieke psycho­pathologie in delicten, en op toerekeningsvatbaarheid, herhalingskans en advisering over straffen en maatregelen.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen