Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Samenvatting Richtlijn oppositioneel-opstandige stoornis (ODD) en gedragsstoornis (CD) bij kinderen en jongeren

Walter Matthys, Geurt van de Glind (redactie)

In deze monodisciplinaire richtlijn worden handelingsgerichte aanbevelingen geformuleerd over diagnostiek en behandeling. Zo wordt aandacht besteed aan het gelijktijdig voorkomen van andere stoornissen, zoals ADHD en depressie. Er worden aanbevelingen gedaan aangaande diagnostische activiteiten en het adviesgesprek. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de medicamenteuze en de psychologische behandelingen, evenals op de afstemming van beide op elkaar.

De richtlijn is niet alleen ontwikkeld voor kinder- en jeugdpsychiaters, maar voor het hele veld van de psychiatrie. ODD en CD vormen namelijk een risico voor de ontwikkeling van nagenoeg alle psychiatrische stoornissen in de volwassenheid. Daarnaast is er een verhoogd risico op andere gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd, op betrokkenheid bij ongevallen en criminaliteit, en op een verminderd sociaal-maatschappelijk functioneren.

De richtlijn is ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, onder voorzitterschap van prof.dr. W. Matthys. De richtlijn is geautoriseerd door het Landelijk Platform GGz en Balans, de landelijke oudervereniging voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag.
Dit is de samenvatting van de Richtlijn oppositioneel-opstandige stoornis (ODD) en gedragsstoornis (CD) bij kinderen en jongeren (9789058982438).

Bekijk de hele serie Richtlijnen ggz

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen