Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Richtlijn diagnostiek van stoornissen in het gebruik van alcohol in het kader van CBR-keuringen

P. Niesink, J.J.E. van Everdingen, R.J.P. Hazewinkel, e.a.

Deze richtlijn is een landelijk geldende, optimale beschrijving van de best mogelijke zorg voor de patiënt, bedoeld om zorgverleners te ondersteunen bij de klinische besluitvorming. De richtlijn berust op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, ervaringskennis en aansluitende meningsvorming door beroepsbeoefenaren en patiënten.

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van deze richtlijn om daarmee psychiaters die een keuring uitvoeren in opdracht van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), te voorzien van informatie en een methode om tot een zorgvuldig klinisch oordeel te kunnen komen. Met deze richtlijn denkt de NVvP een grote bijdrage te hebben geleverd aan zowel nauwgezet keuringsonderzoek ten dienste van de verkeersveiligheid in Nederland, als aan een goed onderbouwd klinisch oordeel waarop gekeurden moeten kunnen rekenen.

Bekijk de hele serie Richtlijnen ggz

l Lees hier de verantwoording
l Bekijk hier de inhoudsopgave

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen