Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Psychosociale zorg in de oncologie

Mecheline van der Linden, Josette Hoekstra-Weebers, Alexander de Graeff en Fons Mathot (redactie) | Marjan Derksen (illustrator)

De diagnose kanker betekent voor de patiënt een confrontatie met de kwets­baar­heid en eindigheid van het leven. Daarom moeten bij kwalitatief hoogwaardige oncologische zorg somatische en psycho­sociale zorg geïntegreerd zijn. Mede door de toegenomen mondigheid van patiënten, wordt het steeds duidelijker dat er in geval van kanker hulpvragen zijn op psychosociaal en existentieel gebied.

Aan de hand van casuïstiek komt in dit boek de rol van de arts in het verlenen van basale psychosociale zorg aan de orde, zoals bij communicatie, beslissingsondersteuning, signalering van problemen en afwegingen in de terminale fase. Eveneens wordt ingegaan op de korte- en langetermijngevolgen van de ziekte. Doel daarvan is de kennis van de dokter hierover te vergroten en zijn sleutelrol te verstevigen. Onder andere komen
aan bod het herkennen van de psychosociale gevolgen van kanker, het begeleiden van de patiënt en op indicatie verwijzen naar gespecialiseerde psychosociale zorg. Wat de dokter zelf betreft, wordt niet alleen aandacht geschonken aan mogelijke valkuilen, namelijk te weinig oog voor zichzelf en burn-out, maar ook aan wat hem zo drijft: de compassie voor de patiënt.

Dit boek is bedoeld om medisch specialisten, huisartsen en andere zorgverleners kennis en handvatten te bieden om de kwaliteit van de zorg die zij verlenen aan mensen met kanker te verhogen.

De illustraties van Marjan Derksen die in het boek zijn opgenomen, zijn in hoge resolutie aan te vragen via e-mail.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier de auteurs
l Bekijk hier de kunstwerken uit het boek

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen