Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Psychopathologie

Ingmar Franken, Peter Muris, Damiaan Denys (redactie)

Psychopathologie. Oorzaken, diagnostiek en behandeling is een vervolg op het Basisboek psychopathologie. In deze ge­heel herziene druk, worden op sys­te­ma­ti­sche wijze bij elke stoornis de oorzaken, diagnostiek en behandeling aan de orde gesteld. Alle informatie is geactualiseerd aan de hand van de DSM-5. Alle stoornissen die daarin voorkomen, komen aan bod.

Een belangrijk kenmerk van het boek is dat de informatie zo veel mogelijk gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten; daarbij zijn 'evidence-based' en 'state of the art' de sleutelbegrippen. Om de lezer extra te prikkelen biedt elk hoofdstuk bovendien verdiepende informatie door middel van zogeheten Mijlpaalonderzoek. Hierin wordt belangwekkend en interessant onderzoek over de stoornis beschreven. Denk hierbij aan studies die een belangrijk ontstaansmechanisme van de stoornis hebben blootgelegd, maar ook aan therapie-uitkomstonderzoek waarin de effecten van biologische en psychologische behandelingen zijn aangetoond.

Dit boek is in zowel Nederland als Vlaanderen bedoeld voor bachelor- en masterstudenten psychologie en als leerboek voor psychologen in opleiding tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog of neuropsycholoog. Het is eveneens geschikt voor artsen (in opleiding tot psychiater) en psychotherapeuten.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier het voorwoord
l Bekijk hier de medewerkers

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen