Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Psychodiagnostiek

Het onderzoeksproces in de praktijk

Cilia Witteman, Paul van der Heijden, Laurence Claes

Dit boek bevat een leidraad voor het uit­voe­ren van psychodiagnostisch onderzoek in de klinische praktijk. Het geeft inzicht in hoe verschillende stappen in het psy­cho­diag­nos­tisch onderzoeksproces op een goede manier uitgevoerd kunnen worden.

Psychodiagnostiek bevat een inleiding over het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek, met paragrafen over het gebruik van instrumenten en over klinisch oordelen en beslissen. Daarna volgen hoofdstukken over elk van de fasen van het onderzoeksproces (aanvraag, onderkenning, verklaring en indicatiestelling) en een afsluitend hoofdstuk over het eindverslag.

Dit boek is zowel bestemd voor clinici in opleiding, i.c. studenten orthopedagogiek en gezondheidspsychologie en post-master studenten, als voor clinici die al in de praktijk werken.

Cilia Witteman is hoogleraar Psychodiagnostiek, in het bijzonder diagnostische besluitvorming aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Paul van der Heijden is klinisch psycholoog/psychotherapeut en senior wetenschappelijk onderzoeker bij het Centrum voor Adolescentenpsychiatrie van de Reinier van Arkelgroep te 's-Hertogenbosch.
Laurence Claes is klinisch psycholoog en gedragstherapeut, en hoofddocent Klinische Psychodiagnostiek aan de KU Leuven, Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.

l Recensie in De Psycholoog september 2014
l Bekijk hier de inhoudsopgave en voorwoord
l Bekijk hier over de auteurs

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen