Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Professionaliteit in de psychiatrie

Glen O. Gabbard, M.D., Laura Weiss Roberts, M.D., M.A., Holly Crisp-Han, M.D., Valdesha Ball, M.D., Gabrielle Hobday, M.D., Funmilayo Rachal, M.D. Nederlandse bewerking: dr. M.W. Hengeveld

Professionaliteit is een essentieel onderdeel van het beroep van de psychiater. Een deel ervan leren we tijdens de opleiding tot psychiater. In de nieuwe opleidingseisen (HOOP) is het een van de zeven kerncompetenties waaraan de arts aan het einde van haar of zijn opleiding moet voldoen.
Tot op heden was er geen boek dat deze competentie uitgebreid beschrijft.

De Amerikaanse psychiater-psychoanalyticus Glen Gabbard is ook in ons land zeer bekend. Hij schreef veel over de relatie tussen patiënt en psychiater en over disfunctionerende artsen. Vanwege het belang van het onderwerp brengt de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie deze vertaling uit. De vertaling is bewerkt naar de Nederlandse situatie. Waar van toepassing zijn Amerikaanse wetgeving, regels en richtlijnen vervangen door Nederlandse.

Dit boek is bestemd voor opleidingen psychiatrie en het cursorische onderwijs aan de aiossen psychiatrie. Maar ook voor ervaren psychiaters bevat het veel bruikbare kennis en inzichten, bijvoorbeeld over het hanteren van de nieuwe media. Ook voor andere beroepsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg is dit boek leerzaam.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen