Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Probleemgeoriënteerd denken in de palliatieve zorg

Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

S.M. de Hosson, F.J.S. Netters, C.A.H.H.V.M. Verhagen, A. de Graeff (redactie)

In de laatste twee decennia heeft de palliatieve zorg zich als medisch aandachtsgebied sterk ontwikkeld. Ook binnen de opleiding geneeskunde krijgt palliatieve zorg een steeds belangrijkere plaats. Dit boek is geschreven om deze ontwikkeling verder te stimuleren.

In Probleemgeoriënteerd denken in de palliatieve zorg staat het klinisch redeneren centraal. Door middel van een structuur van vraag en antwoord wordt de lezer meegenomen langs de leerstof die aan het eind van elk hoofdstuk wordt samengevat in een korte beschouwing. Deze methodiek komt overeen met de leermethoden die op de medische faculteiten in Nederland wordt toegepast. Het boek is geschreven door artsassistenten in opleiding, gespecialiseerd palliatief verpleegkundigen en jonge specialisten, telkens bijgestaan door ervaren huisartsen en clinici als inhoudsdeskundigen. Deze auteurs zijn afkomstig uit vrijwel alle medische en paramedische disciplines.

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten, coassistenten en artsassistenten in opleiding tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist, maar ook paramedici zoals verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen en geestelijk verzorgers kunnen actuele informatie in het boek terugvinden. Het boek is ook voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten een waardevolle bron voor nascholing.

Bekijk de hele serie Probleemgeoriënteerd denken in de geneeskunde

l Bekijk hier de inhoud
l Bekijk hier de inleiding

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen