Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Probleemgeoriënteerd denken in de gynaecologie, obstetrie en voortplantingsgeneeskunde

Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

M.J. Heineman (redactie)

Het stellen van een diagnose volgt een patroon dat precies het tegendeel is van de medische opleiding. Voor het gemak van de didactiek wordt een ‘papieren’ patiënt in het onderwijs immers meestal direct gekoppeld aan een aandoening, zodat het onderwijs zich kan beperken tot pathogenese of therapeutische interventiemogelijkheden.
Maar de praktijk is natuurlijk 180 graden gedraaid. Voor de (jonge) dokter zit een patiënt met klachten en de vraag is primair wat hij/zij mankeert. Het probleemgeoriënteerd leren denken is daarom volstrekt noodzakelijk.

De tweede, herziene druk van Probleemgeoriënteerd denken in de gynaecologie, obstetrie en voortplantingsgeneeskunde is niet alleen een handig, maar ook heel leesbaar boek, waarin de lezer uitgaat van een bepaalde klacht en vervolgens aan de hand van terugkerende vragen door het diagnostisch en therapeutisch proces wordt geleid.

Bekijk de hele serie Probleemgeoriënteerd denken in de geneeskunde

l Bekijk hier Inhoud
l Bekijk hier Van de redactie

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen