Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Praktijkboek resourcegroepen

Herstellen doe je samen

Eva Leeman, Michiel Bähler, Frits Bovenberg e.a.

Ieder mens heeft behoefte aan steun. Maar hoe organiseer je voldoende onder­steu­ning, ook op de langere termijn? Resource­groepen zijn hierop een antwoord. In dit boek gaat het om resourcegroepen voor mensen met psychische aandoeningen. Een resourcegroep bestaat uit een aantal mensen, waaronder de cliënt, dat samenwerkt om problemen op te lossen en steun te bieden waar nodig. De cliënt bepaalt wie er in zijn resourcegroep zit en wie de leiding heeft. Iedere resourcegroep kan zijn eigen naam bedenken voor de groep en iedere groep heeft zijn eigen unieke samenstelling. Alle resourcegroepen hebben als doel om de cliënt te helpen met het bereiken van zijn doelen. Resourcegroepen kunnen overal starten: in de ambulante ggz (bijvoorbeeld F-ACT-teams) of tijdens klinische opnames (bijvoorbeeld op de HIC). Het mooie van resourcegroepen is dat ze blijven bestaan, of de cliënt nu behandeld wordt in de specialistische ggz, de basis-ggz, bij de praktijkondersteuner huisarts (POH) of bij het sociale wijkteam. Resourcegroepen bieden een structuur voor de samenwerking tussen het persoonlijk netwerk van de cliënt, de ggz en andere professionals en vormen de constante factor in het leven van de cliënt, in goede en slechte tijden.

Dit boek is bedoeld voor hulpverleners in de ggz en daarbuiten, cliënten en hun naasten. Het boek beschrijft wat resourcegroepen zijn, hoe je ze kunt opzetten en waarvoor je ze allemaal kunt gebruiken. Door te werken met resourcegroepen zetten we structureel in op regie door de cliënt en samenwerking met naasten. Daarmee zijn resourcegroepen een belangrijke en goed uitgewerkte schakel in de behandeling en het herstel van mensen met een langdurige psychische kwetsbaarheid.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier het voorwoord
l Bekijk hier de medewerkers

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen