Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Praktijkboek groepspsychotherapie

P.J. Jongerius, J.C.B. Eykman (redactie)

'Groepspsychotherapie is die vorm van psychotherapie waarbij meerdere personen op dezelfde tijd en op dezelfde plaats bij een of meer psychotherapeuten in behandeling zijn.' De uitermate pragmatische definiëring van groepspsychotherapie waarmee dit Praktijkboek groepspsychotherapie opent, is typerend voor de opzet ervan. Het boek wil zijn wat het heet: een handzaam overzicht - een boek over de praktijk, voor de praktijk en uit de praktijk - van de groepspsychotherapie.
In de inleiding worden de theoretische uitgangspunten in grote lijnen neergezet. In deel 1 komt de dagelijkse praktijk van de groepspsychotherapie aan de orde. Wat heeft de therapeut nodig voor zijn werk? Wat komt hij tegen als de groep 'in actie' komt? Hoe lang moet dat duren? Deel 2 geeft een representatief beeld van wat er allemaal met groepspsychotherapie gedaan kan worden: in welk referentiekader, voor wie, in welke setting, en natuurlijk op welke wijze. Deel 3 ten slotte behandelt speciale onderwerpen die van belang kunnen zijn voor de praktische groepspsychotherapie: psychodrama, de grote groep, research en opleiding.
Alle in dit boek publicerende auteurs hebben ruime ervaring in de klinische praktijk. Uit de teksten spreekt hun enthousiasme over de mogelijkheden van groepspsychotherapie.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen