Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Pleitbezorger van de psychiatrie

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie 1871-2011

Jozef Vos

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie is met een leeftijd van 140 jaar en bijna 3500 leden de oudste en grootste wetenschappelijke beroepsvereniging van medische specialisten in Nederland. In dit boek wordt de geschiedenis van deze vereniging geschetst. De hoofdlijn hierin is de betekenis van de vereniging voor de opleiding en de beroepsvorming van de psychiater als medisch specialist. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het ontstaan van de biologische, de psychodynamische en de sociale richtingen binnen de psychiatrie, maar ook aan de uiteenlopende maatschappelijke belangen verbonden met de verschillende beroepspraktijken. Daarnaast beschrijft deze studie de betekenis van de vereniging voor de ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Dr. Jozef Vos is als historicus verbonden aan het Onderzoekinstituut voor Geschiedenis en Cultuur van de Universiteit Utrecht. Van zijn hand verschenen verschillende boeken en artikelen op het brede terrein van de sociale en culturele geschiedenis van de laatste twee eeuwen.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen