Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Probleemgeoriënteerd denken in de farmacotherapie

Een praktijkboek voor de opleiding en de kliniek

R. van Westrhenen, T. van Gelder, J.F.F. Lekkerkerker, J.H.M. Schellens (redactie)

De farmacologie en in het bijzonder de farmacotherapie worden door velen gezien als 'moeilijke' onderdelen van de studies geneeskunde en farmacie. In de curricula zijn het veelal weinig praktische vakken, met een hoog abstract gehalte. In Probleemgeoriënteerd denken in de farmacotherapie wordt een praktische invalshoek gekozen. De lezer maakt zich het klinisch redeneren eigen op verschillende probleemgebieden aan de hand van casuïstiek, zoals die zich in de klinische praktijk van alle dag voor kan doen. In een zeer praktische vraag- en antwoordopzet wordt een klinisch probleem op systematische wijze uitgediept aan de hand van een gepresenteerde patiënt. Uitkomsten van anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek leiden tot een diagnose en een medicamenteuze behandeling. Wanneer wordt overgegaan tot het voorschrijven van geneesmiddelen moet de arts zich bewust zijn van het mogelijke bijwerkingenprofiel, mogelijke interacties, van kinetische veranderingen bij nier- en leverfunctiestoornissen en van specifieke veiligheidsaspecten.

Dit boek is een must voor alle professionals die te maken hebben met het voorschrijven van geneesmiddelen of dit in de toekomst zullen doen. Te denken valt aan studenten geneeskunde en farmacie, coassistenten, apothekers, en (klinisch) farmacologen, maar ook aan huisartsen, SEH-artsen, internisten en overige medisch specialisten die te maken krijgen met farmacotherapeutische behandeling van patiënten.

Bekijk de hele serie Probleemgeoriënteerd denken in de geneeskunde

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier het voorwoord
l Bekijk hier de medewerkers

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen