Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Patiëntveiligheid

Handboek voor medisch specialistische zorg

Rob Dillmann, Cordula Wagner, Wim Schellekens, Jan Klein, Marjo Jager, Tom van der Grinten (redactie)

Stap voor stap bouwen aan patiënt­vei­lig­heid is een reis die nooit eindigt. Iedereen die met medisch specialistische zorg te ma­ken heeft, draagt daaraan op zijn eigen, unieke wijze bij: medisch specialisten, verpleegkundigen, leidinggevenden, stafmedewerkers, bestuurders en toezichthouders. Iedereen is immers specialist op het eigen terrein, en samen zorgen zij voor een omgeving waar de patiënt kan rekenen op de juiste zorg op het juiste moment door de juiste zorgverlener.

De afgelopen 10 jaar zijn forse vorderingen geboekt bij het verbeteren van patiënt­veiligheid. Dat komt in dit boek aan de orde. Tegelijkertijd zijn verdere stappen nodig en mogelijk. Hoe zorgen we ervoor dat veiligheid intrinsiek is ingebouwd in het ontwerp en de uitvoering van onze zorg? Hoe kan veiligheid gekoppeld worden aan professioneel handelen, zonder overmatig uit te gaan van controle achteraf?

Don Berwick schreef 'improving patient safety is not for the faint hearted'. Het vergt een open cultuur binnen complexe professionele organisaties, om te kunnen zien en benoemen hoe het beter kan. Aan die cultuur wil dit boek een bijdrage leveren. Onze patiënten mogen verwachten dat we die handschoen opnemen.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier de auteurs

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen