Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Palliatieve zorg

Nederland en Vlaanderen in beeld

M.A. Echteld, L. Deliens, B.D. Onwuteaka-Philipsen (redactie)

Mede door de voortschrijdende vergrijzing van de samenleving geniet de palliatieve zorg – zorg voor ongeneeslijk zieken en hun naasten – toenemende belangstelling.
Voor een jong werkgebied als de palliatieve zorg is de ontwikkeling van goed wetenschappelijk onderzoek van groot belang. Alhoewel Nederland en Vlaanderen uitstekend wetenschappelijk onderzoek produceren, blijkt deze kennis haar weg naar de werkvloer slecht te vinden. Dit boek wil een brug slaan tussen onderzoek en praktijk op het gebied van palliatieve zorg, door wetenschappelijk onderzoek van goede kwaliteit toegankelijk te maken voor professionele zorgverleners en
vrijwilligers in de palliatieve zorg.
Drieëntwintig Engelstalige, in wetenschappelijke vakbladen gepubliceerde artikelen zijn geselecteerd, vertaald in het Nederlands en in begrijpelijke taal opgeschreven in dit boek. Het is een zo breed mogelijke selectie van recente artikelen van Nederlandse en Vlaamse auteurs. De artikelen zijn onderverdeeld in vijf thema’s:
(1) problemen, (2) behandeling en zorg, (3) medische beslissingen rond het levenseinde, (4) beleid en plaats van zorg, en (5) zorg bij pasgeborenen en kinderen.

Het boek is uniek in haar opzet en mag niet ontbreken in de boekenkast van iedereen die belangstelling heeft voor de beste zorg aan het levenseinde, zoals verpleegkundigen, huisartsen, vrijwilligers en andere zorgverleners.

l Bekijk hier de inhoudsopgave

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen