Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Ouderliefde is niet genoeg

Psycho-educatie voor opvoeders

I. den Boer-Benders

Hoewel het lang niet vanzelfsprekend is, houden de meeste ouders van hun kinderen. Maar goed ouderschap houdt meer in dan het geven van ouderliefde. Ouders zijn feilbaar ondanks alle liefde en goede bedoelingen. Er is veel van invloed op de relatie die je als ouder met je kinderen hebt: je eigen geschiedenis, je (onverwerkte) problemen, je partnerrelatie, je gezondheid enzovoort. De persoonlijkheid van de ouder en opvoeder speelt een grote rol in de wijze waarop het kind gezien en benaderd wordt. Door middel van psycho-educatie kan veel onnodig leed voorkomen worden.
Dit boek is voor:
- volwassenen die meer zicht willen krijgen op de impact van hun jeugd op hun huidige bestaan;
- ouders die enige opvoedingsondersteuning goed kunnen gebruiken;
- ouders die al professionele hulp krijgen maar die graag snel weer autonoom willen gaan opvoeden;
- orthopedagogen, psychologen maar ook leerkrachten die in hun werkzaamheden veel te maken hebben met ouders en kinderen.

Inge den Boer-Benders (1957) is eerstelijns- en gezondheidszorgpsycholoog en heeft al ruim 20 jaar een eigen (eerstelijns)praktijk waarin zij zich met name gespecialiseerd heeft in ouderbegeleiding.

l lees hier het Ten Geleide

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen