Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag, samenvatting

A.M. van Hemert, A.J.F.M. Kerkhof, J. de Keijser, B. Verwey, e.a.

Dit is de samenvatting van de Multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag.

Suïcidaal gedrag is een omvangrijk en complex maatschappelijk probleem. De term suïcidaal gedrag verwijst naar het geheel aan gedachten, voorbereidingshandelingen en pogingen die een zekere intentie uitdrukken om zichzelf te doden. De term gedrag verwijst zowel naar handelingen als naar gedachten.

De multidisciplinaire richtlijn heeft als doel om professionals in de gezondheidszorg te ondersteunen bij de diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van suïcidaal gedrag.

De richtlijn is geschreven door een werkgroep van psychiaters, psychologen, huisartsen en verpleegkundigen. De werkgroep werd bijgestaan door een brede multidisciplinaire klankbordgroep en door focusgroepen van verpleegkundigen en patiënt­vertegen­woordigers.

De richtlijn sluit aan bij de bestaande internationale richtlijnen en is geautoriseerd door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Bekijk de hele serie Richtlijnen ggz

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen