Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling van autismespectrum-stoornissen bij volwassenen

C.C. Kan, H.M. Geurts, B.B. Sizoo, e.a.

In de professionele hulpverlening heeft de aandacht voor au­tis­me­spec­trum­stoor­nis­sen (ASS) het normale ont­wik­ke­lings­pa­troon van kind tot volwassene gevolgd. In toenemende mate wordt (h)erkend hoe autisme van invloed kan zijn op het psychosociale functioneren en welzijn van volwassenen en hun naasten. Uitgaande van een integrale visie op de zorg voor ASS heeft de Multidisciplinaire richtlijn diagnostiek en behandeling autisme­spectrum­stoornissen bij volwassenen als doel om professionals in de gezondheidszorg door meer richting en houvast te bieden bij de diagnostiek en de behandeling van ASS bij volwassenen.

De richtlijn is geschreven door een werkgroep van psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en belangenbehartigers, die werd bijgestaan door een brede multidisciplinaire klankbordgroep. Het reviewproces van de wetenschappelijke literatuur over ASS vond plaats in samenwerking met de Britse richtlijnwerkgroep en het kwaliteitsinstituut NICE en werd in Nederland ondersteund door het Trimbos-instituut. De richtlijn sluit aan bij de bestaande internationale richtlijnen en is geautoriseerd door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, het Nederlands Instituut voor Psychologie, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Landelijk Platform GGz.

Bekijk de hele serie Richtlijnen ggz

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen