Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

De mens in crisis

Over literatuur en geneeskunde

Arko Oderwald

De geneeskunde en romans gaan vaak over de mens in crisis. Het is dan ook niet ver­won­der­lijk dat er zoveel artsen schrijver zijn geworden. Literatuur en geneeskunde hebben daarom meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Maar wat hebben zij nog meer gemeenschappelijk? En kunnen ze iets van elkaar leren?

Arko Oderwald, bijzonder hoogleraar Literatuur en Geneeskunde aan de Universiteit voor Humanistiek en werkzaam aan het VU Medisch Centrum, bespreekt deze vragen in het inleidende essay van dit boek. Dit essay wordt gevolgd door een keuze uit eerdere publicaties van zijn hand, waarin diverse medisch relevante onderwerpen in romans, films en tv-series worden besproken.

Bekijk de hele serie Literatuur en geneeskunde

Meer informatie over Literatuur en Geneeskunde cursussen op locatie klik hier.

Arko Oderwald was te gast in het VPRO-programma Boeken.
Kijk hier de uitzending terug.

Vanuit VU Medisch Centrum organiseert Arko Oderwald meerdaagse medisch literaire cursussen op locatie in diverse Europese steden: Venetië, Wenen, Parijs, Zürich en Davos, Lübeck, München. Deze zomer zijn er nog plaatsen in de cursus in Wenen (5 – 11 augustus), waar Bert Keizer mede docent is, en Lübeck (20 – 23 september), met Abel Thijs. Kijk voor meer informatie op: literatuurengeneeskunde.nl.
Aanmelden kan nog tot 1 juli 2018 via ak.oderwald@vumc.nl.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen