Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Leerboek schizofrenie

Een neurobiologische benadering

Het ontstaan van schizofrenie is de afgelopen decennia vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd. Hoewel nog niet alle aspecten ontsluierd zijn, staat inmiddels vast dat neurobiologische factoren bij het ontstaan van schizofrenie een rol spelen. Ook is duidelijk dat functiestoornissen van de hersenen de ontwikkeling van schizofrenie sterk beïnvloeden.

Dit Leerboek Schizofrenie verschaft u een compleet overzicht van de stand van zaken in het neurobiologisch onderzoek naar schizofrenie. Daarmee is het de eerste Nederlands­talige uitgave die deze diagnose vanuit de neurobiologie uiteenzet.
Met deze uitgave bent u up to date geïnformeerd over:
- de diagnostishe en epidemiologische aspecten van schizofrene psychosen;
- de rol van neuropathologische factoren, neurotransmissie en receptorsubtypen;
- het onderzoek naar structurele afwijkingen in de hersenen door middel van neuropathologisch onderzoek en neuro-imagingtechnieken;
- de betekenis van stoornissen van cognitieve functies en motoriek;
- succesvolle behandelingsstrategieën;
- recente ontwikkelingen op het gebied van atypische antipsychotica.
Een uitgewerkt antipsychotisch behandelprotocol verhoogt de praktische bruikbaarheid van dit complete en actuele handboek voor psychiaters, psychologen, huisartsen en wie hiervoor in opleiding is.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen