Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Leerboek psychiatrie

Michiel Hengeveld, Ton van Balkom, Kees van Heeringen, Bernard Sabbe (redactie)

De derde druk van het Leerboek psychiatrie is een compleet Nederlands­talig overzichtswerk dat specifiek is ge­schre­ven voor het vak psychiatrie in de artsopleiding. In vier delen - psychiatrische ziekteleer, psychiatrische stoornissen, speciële psychiatrie en maatschappelijke aspecten - behandelt het leerboek consequent alle stof.
Hoewel bedoeld voor het onderwijs in de psychiatrie aan studenten geneeskunde, is het boek ook bruikbaar voor de opleiding en bij- en nascholing van andere beroepsgroepen, zoals psychiaters, huisartsen, verpleeghuisartsen, revalidatieartsen en alle psychiatrisch geïnteresseerde medisch specialisten, alsook voor gz-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiatrisch verpleegkundigen.

De online leeromgeving die aan het leerboek is gekoppeld, is geheel vernieuwd. De website bevat veel casussen die ontleend zijn aan de psychiatrische praktijk, zowel in de eerste, tweede als derde lijn. Door met deze casussen te oefenen, kan de student zijn psychiatrische kennis toetsen en wordt een brug geslagen tussen theorie en praktijk. Ook is een e-learningmodule toegevoegd waarin studenten met behulp van video's en casuïstiek de psychiatrische symptomen leren herkennen en benoemen. Aan het Leerboek psychiatrie werkten ruim 100 auteurs uit Nederland en België mee.

Recensie

De derde editie van het succesvolle (en eigenlijk enige) leerboek psychiatrie in Nederland en België is na 2005 en 2009 volledig herzien. Het aantal auteurs is verdubbeld tot ruim honderd, waarbij België nu ook ruimschoots vertegenwoordigd is. Het is aangepast aan het verplichte gebruik van de DSM-5 en veel hoofdstukken zijn volledig herschreven. Een theoretische en praktische psychiatrische ziekteleer vormt de basis. Vervolgens worden vrijwel alle psychiatrische ziektebeelden met hun somatisch-organische aspecten en psychologische, psychotherapeutische en sociale dimensies inclusief behandelingen uitvoerig beschreven. Ook is er een online leeromgeving (het boek bevat een toegangscode) met interactieve casuïstiek en kennisuitbreiding. Ook de vormgeving is vernieuwd met onder andere gebruik van kleur. Met bijlagen en registers. Een uitstekend overzichtswerk voor het (post)academisch psychiatrie-onderwijs in Nederland en België.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier het voorwoord
l Bekijk hier de medewerkers

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen