Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Leerboek angststoornissen

Een neurobiologische benadering

J.A. den Boer, H.G.M. Westenberg (redactie)

De eerste Nederlandstalige uitgave over angststoornissen vanuit een neurobiologische invalshoek.
Het eerste gedeelte van het Leerboek angststoornissen verschaft u een helder inzicht in de historische, diagnostische, epidemiologische en genetische aspecten van angststoornissen.
Een compleet overzicht van de biologisch-psychiatrische theorieën vindt u in het tweede, omvangrijkste gedeelte van deze uitgave. Hierin worden u alle basisbegrippen uit de neurowetenschappen aangereikt. Ook recente empirische onderzoeken en actuele ontwikkelingen in de farmacotherapie worden in dit deel besproken.
Het laatste gedeelte van dit leerboek informeert u over de cognitieve en gedragsthera­peutische mogelijkheden bij de behandeling van angststoornissen en over de combinatie van medicamenteuze en psychotherapeutische technieken.

Het Leerboek angststoornissen is bestemd voor psychiaters, psychologen en huisartsen. Voor wie in deze beroepsgroepen werkzaam is, is het een waardevol naslagwerk.
Dr. J.A. de Boer is universitair hoofddocent klinische en biologische psychiatrie. Prof.dr. H.G.M. Westenberg is hoogleraar in de neurochemische aspecten van psychiatrische ziekten. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit van Utrecht.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen