Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Kinderen kleuren de toekomst

Platform jonge allochtonen

F. Djohani (Platform jonge allochtonen)

Elke opvoeder geeft bewust of onbewust zijn eigen, cultureel bepaalde referentiekaders mee aan het kind. In een samenleving zoals de Nederlandse, die meerdere culturen in zich heeft opgenomen, is deze 'culturele reproductie' geen statisch gegeven maar een dynamisch proces dat je kunt sturen en waarin je fouten kunt maken. een interculturele opvoeding die rekening houdt met meerdere culturen, kan hier veel problemen voorkomen.
dit boek gaat over het intercultureel opvoeden van kinderen van 0 tot 6 jaar. De auteurs presenteren een theoretisch kader en behandelen vervolgens een aantal thema's aan de hand van actuele methodieken en projecten. Aan de orde komen onder andere gezinsinterventie, cognitieve ontwikkeling, taalontwikkeling, opvoedingsondersteuning en kinderopvang. Zo ontstaat een praktijktheorie die de verschillende aspecten behandelt van intercultureel opvoeden - voor kinderen en voor hun ouders.
Het boek is bedoeld voor professionele opvoeders, zoals leerkrachten en leidsters van kindercentra, voor diegene die hulp of dienst verlenen aan opvoeders en verzorgers, en voor studenten en docenten in de pedagogische wetenschappen.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen