Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Opgroeien in Nederland

K. Bakker

Hoe denken deskundigen over de generatie die op dit moment opgroeit in Nederland? Moeten wij ons grote zorgen maken om 'de jeugd van tegenwoordig' of is zorgeloosheid meer gerechtvaardigd?
Bestudering van de jeugd is in. De laatste jaren is er een grote hoeveelheid rapporten en boeken verschenen over de leefwereld van kinderen en jongeren. De studies zijn soms erg specialistisch en de resultaten nogal eens tegenstrijdig. Soms krijgt men de indruk dat het slecht gaat met de Nederlandse jeugd en wordt er gesproken van een 'verliesgeneratie'. Een andere keer lijkt er weinig aan de hand te zijn: 97% van de 12- tot 25-jarigen zegt in elk geval redelijk tevreden met zichzelf te zijn.
Om er achter te komen hoe het nu werkelijk gaat met de Nederlandse jeugd, zijn de beschikbare studies onderzocht. Zo brengt Opgroeien in Nederland de informatie en discussie bijeen. Aan bod komen onder andere de positie en de opvoeding van jongeren door de eeuwen heen, en de veranderende sociale omgeving. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verschillende aspecten van het opgroeien van respectievelijk 0- tot 12-jarigen en 12- tot 24-jarigen. Tot slot wordt de balans opgemaakt van de beschreven ontwikkelingen.
De auteurs bieden hiermee een goed overzicht van de situatie van kinderen en jongeren in Nederland.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen