Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Jeugdcultuur

J. Janssen

Jeugdcultuur is van alle tijden. Jongeren zoeken een eigen wereld, los van die van volwassenen en soms haaks daarop. Ze onderscheiden zich met kleding, nieuwe woorden, ongehoorde muziek en opvallende gedragingen. Toch komen bepaalde varianten van jeugdgedrag steeds terug: iedere tijd kent zijn eigen nozems, provo's en activisten, meelopers en achterblijvers. Jeugdcultuur is een leerproces, dat voor de één een blijvend trauma oplevert en voor de andere een onuitputtelijke bron van nostalgie is. Volwassenen zijn vaak ambigu omtrent jeugdcultuur. Ze denken dat anderen van hun ervaringen wijzer worden maar vergeten dat iedereen recht heeft op experimenten en vergissingen.
Jacques Janssen geeft in negen hoofdstukken een gevarieerd beeld van de westerse jeugdcultuur. De jeugdbeweging toen en nu, de padvinders en de scouts, de provo's en de beatniks, het studentencorps en de studentenbeweging, het activisme en de ontgroeningsrituelen, Jim Morrison & the Doors, jeugdcriminaliteit en voetbalvandalisme, punk en kak...het wordt allemaal ten tonele gevoerd met als centrale vraag hoe de jeugd cultuur maakt en waartoe.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen