Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Jeugdzaken Leren samenspelen

E. Bomhof, M. Trossel

Spelen heeft alles met ontwikkeling te maken. Al spelend oefenen kinderen hun probleemoplossend vermogen, leren ze omgaan met anderen, bouwen ze hun motoriek op en ontwikkelen ze een eigen creativiteit: spelen is leren.
Leren spelen en samenspelen is een tweede. Bij de meeste kinderen zal het spel zich als vanzelf ontwikkelen. Zij zullen directe inmenging van volwassenen in het spel al snel als bemoeizucht opvatten. Er zijn echter ook kinderen wier spel, om wat voor reden dan ook, achterblijft, 'saai' wordt en tot conflicten leidt met speelkameraadjes. En dat heeft heel vaak te maken met, en een weerslag op, hun ontwikkeling op andere gebieden. Dit boek is bestemd voor groepsopvoeders, mensen die werken met kinderen in tehuizen. De auteurs, medewerkers van het project Spel en Samenspel van het Paedologisch Instituut te Amsterdam en de vakgroep Kinder- en Jeugdpsychologie van de Vrije Universiteit, dragen tal van tips en methodieken aan waarmee spel in een (leef)groepssituatie een geïntegreerd onderdeel kan worden van de totale benadering van kinderen in deze situaties. Hun benadering is praktisch: naast algemene informatie over spelmaterialen, speelhoeken, observatie en begeleiding treft de lezer in een apart deel vierenveertig gedetailleerd uitgewerkte spelsuggesties aan.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen