Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Jeugdzaken Leerlingen met levensgrote problemen

M. Nieboer, S. Jackson

Dat veel jongeren in het voorgezet onderwijs levensproblemen hebben, is van alle tijden. Hetzelfde geldt voor de constatering dat deze problemen nadelig kunnen zijn voor hun ontwikkeling. Ook de wijze waarop de problemen zich openbaren (schoolverzuim, agressief gedrag, een cryptische inzending voor de schoolkrant of zichbare tekenen van zich ongelukkig voelen) dateert niet van vandaag. Het inzicht dat men op de school zélf hulp en steun zou moeten bieden aan deze jongeren is echter relatief nieuw. Leerlingen met levensgrote problemen gaat uitvoerig in op de mogelijkheid binnen de muren van de middelbare school de levensproblemen van de adolescent via begeleiding en preventie te lijf te gaan. De functie van schoolcounselor wordt verder uitgewerkt. Een reeks casusbeschrijvingen belicht veel voorkomende problemen in de context van de adolescente ontwikkeling. Aan de orde komen verliesverwerking, verlegenheid en isolement, agressie, faalangst, extreme absentie, conflicten tussen ouders, uit huis gaan, (homo- en bi) seksualiteit, incestverweking en suïcidaliteit.
De levendige situatiebeschrijvingen, afgewisseld met korte analyses, praktische tips en scenario's voor leerlingbegeleiding en samenwerking met buitenschoolse hulpverlening, maken van dit veelzijdige boek een onmisbare vraagbaak. Dat geldt niet alleen voor leerlingbegeleiders, schoolcounselors, mentoren, conrectoren, jeugdhulpverleners, school- en vertrouwensartsen en hen die zich op deze functies voorbereiden, maar ook voor ouders met belangstelling voor de ontwikkeling en mogelijke problemen van hun adolescente kind.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen