Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Infecties op de intensive care

Hans Rommes, Rick van Saene

Het optreden van infecties is een van de belangrijke problemen bij patiënten die op een intensive care (IC) worden behandeld. Selectieve darmdecontaminatie (SDD) is een strategie om het ontstaan van infecties bij IC-patiënten te voorkomen en werd rond 1980 door de intensivist Chris Stoutenbeek en de microbioloog Rick van Saene ontwikkeld. Nu bijna veertig jaar later is SDD de best bestudeerde interventie in de IC-geneeskunde. Het op de juiste wijze toepassen van deze strategie vermindert morbiditeit, sterfte en het ontstaan van resistentie en is kosteneffectief. Opmerkelijk is dat de basisprincipes achter deze interventie en de toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk nog nooit in boekvorm zijn beschreven. Dit boek voorziet in die lacune.

Hans Rommes en Rick van Saene hebben hun kennis over en ervaring met de SDD-strategie gebundeld in deze praktische handleiding. Daarmee bieden zij het IC-team de mogelijkheid hun patiënten te beschermen tegen de dodelijke infectieuze complicaties van acute levensbedreigende ziekten.

'Op heldere wijze worden begrippen van de infectieleer zoals ‘kolonisatie versus infectie’, kennis van bacteriën, en maatregelen ter voorkoming van een infectieuitbraak uitgelegd. Een boek dat voor iedere IC-arts en -verpleegkundige, microbioloog, ziekenhuishygiënist en infectioloog verplichte kost zou moeten zijn.'
Jan Bakker
Marja Boermeester

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier het voorwoord van Jan Bakker en Marja Boermeester

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen