Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

In gesprek met psychose - Deel 2

Terug naar de groep

Jules Tielens

Moederziel alleen sta je buiten onze gedeelde wereld, los van anderen, buiten de groep: psychose is in feite een contactprobleem. In gesprek met psychose – Deel 2 laat zien dat hieraan veel te doen is. Zoek de patiënten op, leg contact, masseer ze weer terug de groep in, de praktijk van het leven.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is sterk geënt op het werk van filosoof, ervaringsdeskundige en auteur Wouter Kusters, en behandelt de fenomenologie van de psychose. Wat ervaart iemand die een psychose ondergaat nu precies? Daarna volgt een praktisch deel, een kookboek voor gesprekstechniek. Tussendoor staan inspirerende verhalen van (ex-)cliënten en een familieverhaal over het hervinden van geluk bij en na een psychose.

Dit toegankelijk geschreven boek, het langverwachte vervolg op In gesprek met psychose, is bedoeld om mensen op een nuchtere manier te enthousiasmeren in hun werk met psychotische mensen. Dat gebeurt door de verhalen, adviezen, waarschuwingen en informatie van een vakman, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring met psychotische patiënten, en vooral ook op de ervaringen van zijn patiënten die een inspiratie waren voor dit boek.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen