Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Het verwarde brein

Hersenziekten in fictie

Arko Oderwald, Koos Neuvel, Willem van Tilburg (redactie)

Het menselijk brein is ons meest ge­heim­zin­ni­ge orgaan, ondanks alle recente in­zich­ten uit de neurowetenschappen. Het brein zou een ingewikkelde computer zijn, het stuur en schakelmechanisme van het lichaam. In het brein zou ook onze persoonlijkheid huizen. Sommigen zeggen zelfs dat wij ons brein zijn. Hoewel over deze laatste stelling de discussie nog niet is uitgewoed, is het wel duidelijk dat ziekten van het brein zowel voor het lichaam als voor onze ervaring en onze persoonlijkheid ingrijpende veranderingen met zich mee kunnen brengen. Het is dan ook geen wonder dat veel van deze ziekten een aantrekkingskracht hebben op schrijvers, dichters en filmmakers. In deze bundel wordt aan de hand van romans, films en poëzie een reis gemaakt door de soms bizarre wereld van de stoornissen in ons brein.

Op 9 oktober 2013 werd dit boek gepresenteerd tijdens het Literatuur & geneeskunde symposium: Hersenziekten.

Bekijk de hele serie Literatuur en geneeskunde

U ontvangt dit boek gratis bij uw bestelling in maart 2017 (zolang de voorraad strekt). Meer informatie over Literatuur en Geneeskunde cursussen op locatie klik hier.

Vanuit VU Medisch Centrum organiseert Arko Oderwald meerdaagse medisch literaire cursussen op locatie in diverse Europese steden: Venetië, Wenen, Parijs, Zürich en Davos, Lübeck, München. Deze zomer zijn er nog plaatsen in de cursus in Wenen (5 – 11 augustus), waar Bert Keizer mede docent is, en Lübeck (20 – 23 september), met Abel Thijs. Kijk voor meer informatie op: literatuurengeneeskunde.nl.
Aanmelden kan nog tot 1 juli 2018 via ak.oderwald@vumc.nl.

l Bekijk hier de recensie uit Medisch Contact, 28 november 2013, p. 2522

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen