Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek voortplantingsgeneeskunde

Annemiek Nap, Thomas d Hooghe, Jan Kremer (redactie)

Voortplantingsgeneeskunde is een jong vakgebied dat de laatste jaren een storm­ach­tige groei en ontwikkeling heeft door­gemaakt. Het omvat de medische en chi­rur­gi­sche zorg aan mensen met problemen rondom voortplanting, anticonceptie en de voortplantings­endocrinologie van alle levensfasen, van adolescentie tot menopauze. Voortplantingsgeneeskunde staat in midden van de maatschappij. Vragen en problemen rondom de voortplanting komen veel voor. Ruim 10% van de paren met kinderwens consulteert een arts omdat zwanger worden niet lukt en inmiddels is ongeveer 1 op de 40 pasgeborenen een ivf-kind.

In dit handboek komen de verschillende problemen rondom voortplanting aan de orde. Daarbij is er aandacht voor de oorzaken en behandelingen, waarbij ook de vaak multidisciplinaire begeleiding van mensen met fertiliteitsproblemen wordt belicht. Dit alles wordt beschreven aan de hand van de reproductieve levensloop.

Dit Nederlands-Vlaamse handboek is bedoeld voor gynaecologen, urologen, andrologen, embryologen, huisartsen, psychologen en andere zorgprofessionals die te maken hebben met mensen met problemen of vragen rondom de voortplanting. En natuurlijk ook voor arts-assistenten en studenten. Het is geschreven door de meest vooraanstaande Vlaamse en Nederlandse autoriteiten op het gebied van voortplantingsgeneeskunde.

l Inhoudsopgave
l Voorwoord

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen