Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek systeemtherapie

A. Savenije, M.J. van Lawick, E.T.M. Reijmers (redactie)

Kenmerkend voor systeemtherapie is het uitgangspunt dat problemen samenhangen met en beïnvloed worden door de context waarin zij optreden, maar die op hun beurt ook weer beïnvloeden. Dat kan een gezin of familie zijn, maar ook een systeem van hulpverleners of de maatschappelijke context met zijn culturele en sociaaleconomische diversiteit. Problemen in relaties zijn van grote invloed op het welbevinden van individuen maar relaties kunnen ook een bron van steun en veerkracht zijn.

Het Handboek systeemtherapie geeft een overzicht van de relevante ontwikkelingen in de theorie en praktijk van de systeemtherapie. De verscheidenheid en complexiteit van familierelaties worden belicht en de moeilijkheden die kunnen optreden zowel in het klassieke kerngezin en de partnerrelatie, als in nieuw samengestelde gezinnen, adoptiegezinnen, homoseksuele relaties, biculturele relaties, etcetera. Er wordt aandacht besteed aan het wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van en de processen in systeemtherapie. In capita selecta komen specifieke onderwerpen aan de orde, zoals scheiding, huiselijk geweld, werken met vluchtelingen en systeemtherapie bij specifieke problemen als ziekte, psychiatrische problematiek of criminaliteit.

Het boek is bedoeld voor systeemtherapeuten en voor systeemtherapeuten in opleiding. Maar ook voor psychotherapeuten, klinisch psychologen, gz-psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkenden en andere hulpverleners die geïnteresseerd zijn in de complexe samenhang tussen problemen en de leefwereld van mensen.
Het Handboek systeemtherapie is een unieke Nederlands-Vlaamse coproductie van ruim zestig auteurs uit Nederland en België.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Lees hier het voorwoord
l Lees hier een recensie uit Kind en adolescent

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen