Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek stemmingsstoornissen

J.A. den Boer (redactie)

Het juist herkennen van depressies laat nog veel te wensen over. Niet zo verwonderlijk, want de grens tussen droefheid en verdriet enerzijds en depressie anderzijds, is vaak moeilijk te trekken. Een tweede complicerende factor is het feit dat depressies over het algemeen samen met andere psychiatrische aandoeningen voorkomen. Zoals angst- en persoonlijkheidsstoornissen. Dit bemoeilijkt de diagnose en als de diagnostiek niet juist is leidt dat tot een onjuiste behandeling. Er zijn zelfs aanwijzingen dat een meerderheid van de depressieve patiënten nog steeds niet de juiste therapie ontvangt.

Rond de vijftien procent van de mensen krijgt eenmaal in zijn leven een major depression. Slechts een klein deel hiervan wordt door de psychiater gezien. Het merendeel komt niet verder dan de huisarts. Terwijl depressieve patienten met een somatische ziekte vaak in handen blijven van een algemeen internist of een somatische specialist.

Dit Handboek stemmingsstoornissen geeft u de kennis van de recent verworven inzichten op het gebied van stemmingsstoornissen. Uniek aan dit handboek is het mulitdisciplinaire karakter. Diverse kanten, zoals de klnische, neurobiologische, psychologische, sociale en epidemiologische, worden belicht. De theorie is zeer leesbaar beschreven.

Als u zich op de hoogte wilt stellen van de recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied dan biedt deze uitgave uitstekende informatie. Met name voor psychiaters en klinisch psychologen, maar ook als u vanuit een andere discipline te maken hebt met patiënten met stemmingsstoornissen, is dit een nuttig boek.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen