Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek psychotherapie na seksueel misbruik

Tweede, herziene druk

N. Nicolai (redactie)

Mensen met psychische problemen kunnen bij de ggz terecht. Mensen met een trauma, een psychisch probleem dat jarenlang is 'ingesleten', dragen extra ballast en zijn vaak moeilijker behandelbaar. Maar hulpzoekenden met een trauma na seksueel misbruik vragen wel het uiterste aan expertise en empathie van de behandelaar, omdat ze niet alleen 'gewond' maar ook afhoudend en sceptisch zijn geworden.
Niet zo verwonderlijk dat niet eerder een Nederlands handboek over deze problematiek is gemaakt:. Elke therapie eist veel energie van beide partijen op. De cliënt staat voorop. Bovendien heeft de wetenschap tijd nodig gehad om de controverse over 'traumatische amnesie' versus 'false memory' te boven te komen.

De verschillende hoofdstukken bieden een 'state of the art': theorievorming, methoden, technieken, resultaten van onderzoek. Op veel fronten in deze materie is geen evidence based-therapie voor handen maar natuurlijk refereren de auteurs steeds aan pogingen tot klinische consensusvorming. Tezelfdertijd is er sprake zijn van een optimale probleemgeoriënteerde aanpak ,met directe toepassingsmogelijkheden voor de praktijk van de hulpverlening. Daartoe is per hoofdstuk met name adequate casuïstiek worden ingelast.
Waar relevant is het actuele 'fasemodel' in het therapeutische proces zichtbaar gemaakt. Auteurs nemen alle ruimte voor het beschrijven van hun klinische ervaringen: valkuilen, dilemma's, concrete oplossingen.

l Bekijk de inhoudsopgave
l Lees het eerste hoofdstuk

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen