Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek kindertraumatologie

W.L.M. Kramer (redactie)

Kinderen verschillen op essentiële punten van volwassenen. De medische zorg voor gewonde kinderen vereist dan ook vaak specifieke anatomische en pathofysiologische kennis. Deze kennis is echter niet verenigd in een bepaald vakgebied, maar is verspreid over een groot aantal specialismen. Voor de practicus die met een gewond kind wordt geconfronteerd is die kennis daardoor vaak moeilijk toegankelijk.

Dit handboek wil daarin verandering brengen. De missie van het boek is: laat kinderen met letsels zo goed mogelijk behandeld worden door de grootste gemene deler van kennis en kunde in Nederland over de kindertraumatologie in dit boek weer te geven. Hiertoe zijn steeds een auteur en meerdere coauteurs gevraagd, uit verschillende academische ziekenhuizen of medische centra in Nederland voor het schrijven van een gemeenschappelijk hoofdstuk. In vijfenvijftig hoofdstukken geven meer dan honderd specialisten een compleet overzicht van wat er bij de diagnostiek en behandeling van ongevalsletsels bij kinderen momenteel mogelijk is.

Dit boek is bestemd voor iedereen die met kinderongevallen te maken heeft: chirurgen, orthopedisch chirurgen, traumatologen, kinderartsen, intensivisten, (kinder)neurologen, revalidatieartsen, (kinder)fysiotherapeuten, SEH-artsen, huisartsen en vele andere (kinder)specialisten.

Het handboek kindertraumatologie geeft een zeer uitgebreid overzicht van de verschillende facetten van de kindertraumatologie. Van snijwonden tot brandwonden, elk hoofdstuk begint met een duidelijke inleiding en goede adviezen voor confrontatie van een kind in nood. Het boek is ruim geïllustreerd met foto's uit de verzameling van de auteurs. De auteurs (voor namelijk afkomstig uit het Academisch ziekenhuis Utrecht (UMCU / WKZ)) dragen zorg dat het boek zowel voor ervaren chirurgen als kinderartsen begrijpelijk is, zodoende de bruikbaarheid van het boek te vergroten.

"Dit boek kan aan een ieder die geïnteresseerd is in de traumatologie, en met name de traumatologie bij kinderen, worden aangeraden. Ik heb het boek in ieder geval met plezier bestudeerd en gelezen.Pluspunten: overzichtelijk, heldere boodschap, rijk geïllustreerd, volledig."- Review bol.com, 30 april 2010.

l Lees hier de Inhoudsopgave
l Lees hier het Voorwoord
l Lees hier het Ten geleide

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen