Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek kanker bij ouderen

A.N.M. Wymenga, J.W.W. Coebergh, H.A.A.M. Maas (redactie)

Wie alle varianten van nieuwvormingen, van long- tot dikkedarmkanker en van borst- tot prostaatkanker, bij elkaar optelt, kan tot geen andere conclusie komen dan dat kanker voornamelijk een ziekte is van de oudere mens. De oudere patiënt komt uit een zeer heterogene groep: lijdt veel vaker aan bijkomende ziekten, gebruikt meer medicijnen, heeft vaker beperkingen in functioneren, en heeft bovendien nogal eens een andere kijk op een behandeling en de hieruit voortvloeiende bijwerkingen dan jongere patiënten. Door de multimorbiditeit is de oudere patiënt veelal onder behandeling van verschillende specialisten.

Dit boek is bedoeld voor de brede range aan medici die zich met de oudere kankerpatiënt bezighoudt: huisartsen, geriaters, internisten, medisch oncologen, radiologen, radiotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde, enzovoort. Maar het is zeer zeker ook van belang voor artsen in opleiding. Bovendien kan het geraadpleegd worden door de groeiende groep van oncologieverpleegkundigen met interesse voor oudere patiënten.

Het boek geeft een op de Nederlandse en Belgische praktijk gericht overzicht van de actuele stand van zaken met betrekking tot epidemiologie, etiologie, pathogenese, diagnostiek en behandeling en follow-up van alle voorkomende oncologische aandoeningen bij ouderen.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen