Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek gesprekstherapie

De persoonsgerichte experiëntiële benadering

G. Lietaer, G. Vanaerschot, J.A. Snijders (redactie)

In 1991 verscheen het Leerboek gesprekstherapie dat ‘een systematisch geheel moest worden waarin alle belangrijke onderwerpen en opvattingen binnen de cliëntgerichte oriëntatie zo volledig mogelijk en in hun onderlinge samenhang aan de orde zouden moeten komen’. Tot op vandaag werd dit basiswerk veel gebruikt in het kader van opleiding en verdere vorming. Sinds enkele jaren echter is er een behoefte gegroeid aan een grondige herziening van het leerboek. De cliëntgericht-experiëntiële therapieoriëntatie heeft immers een sterke evolutie doorgemaakt: er is een stroom van publicaties op gang gekomen, de verschillende subrichtingen hebben zich verder
ontwikkeld en elkaar wederzijds bevrucht, en vanuit een veranderde maatschappelijkprofessionele
context zijn er nieuwe aandachtspunten op de voorgrond gekomen.
Tijd dus voor een actualisering en een vernieuwde synthese van het gedachtegoed.

Het boek biedt een gedegen kristallisatie van de body of knowledge van het cliëntgericht-experiëntieel paradigma. Ongetwijfeld zal deze state of the art anno 2008 lange tijd bron van inspiratie zijn voor therapeuten in opleiding, voor ervaren therapeuten die aan herbronning willen doen en voor andere collega’s bij wie het ‘helpende gesprek’ deel uitmaakt van hun beroepsactiviteit.

l Bekijk hier de Inhoud
l Lees hier het Ten geleide
l Lees hier de recensie uit Tijdschrift voor Psychiatrie

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen