Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek functionele psychofarmacologie

Anton J.M. Loonen, J.E. (Hans) Hovens (redactie)

Een ongewenste bijwerking van de classificatie van psychische stoornissen in categorieën van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) en van de opkomst van de evidence-based psychiatry is het verwaarlozen van de mechanistische farmacotherapie. Hierbij worden specifieke farmacologische effecten toegepast om gericht psychische symptomen te verminderen of te laten verdwijnen. In dit boek wordt op zoek gegaan naar de mechanismen waarlangs bij psychische stoornissen verbetering kan worden bewerkstelligd. Dit is vooral belangrijk wanneer de standaardbehandeling onvoldoende soelaas biedt of wanneer geen algemeen erkende standaard voor de behandeling bestaat. Functionele psychofarmacologie biedt dan de mogelijkheid om op rationele wijze te behandelen.

Met de medicamenteuze behandeling van psychische stoornissen krijgt iedere arts en apotheker te maken. Meestal volstaan de standaarden en richtlijnen goed. Dit boek kan helpen om de achtergronden hiervan te begrijpen. Daarnaast wordt in dit boek uitgelegd hoe ongewenste fenomenen worden veroorzaakt. Deze informatie kan worden toegepast om bijwerkingen en ongewenste geneesmiddeleninteracties te voorkomen.

Dit boek bevat derhalve veel nuttige informatie voor psychiaters, neurologen, geriaters en de artsen in opleiding voor een van deze specialismen, alsmede nader geïnteresseerde overige artsen, psychologen, biologen, apothekers en verpleegkundig specialisten.

l Bekijk hier de inhoud
l Bekijk hier het voorwoord

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen