Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek functionele psychiatrie

J.E. Hovens (redactie)

Het Handboek functionele psychiatrie is het sluitstuk van het drieluik dat begon met Handboek neurobiologische psychiatrie (2004) en vervolgd werd met Handboek psychologische psychiatrie (2006). Dit boek beoogt afstand te nemen van het classificatiesysteem door terug te grijpen naar de symptomatologie en na te gaan welke functionele systemen in de hersenen verantwoordelijk zijn voor de symptomen, welke psychologische gevolgen dat heeft en welke psychologische functies daarbij een rol spelen.

De hoofdstukken in dit boek geven geen oplossing voor de gehele psychopathologie en evenmin wordt de materie uitputtend behandeld. Daarvoor blijkt de symptomatologie ook te complex. Wel is het het eerste boek dat psychiatrische symptomatologie op een nieuwe conceptuele wijze vorm probeert te geven. Noodzakelijkerwijs zijn het merendeel van de hoofdstukken dan ook in wetenschappelijke literatuur ingebedde essays, waarbij de lezer uitgedaagd wordt een nieuwe weg in te slaan. Het is dan ook niet bedoeld als een handboek voor de beginner, maar als een boek dat de gevorderde collega uit wil dagen.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Lees hier de inleiding
l Lees hier de recensie uit Tijdschrift voor Psychiatrie

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen