Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek dubbele diagnose

Geert Dom, Albert Dijkhuizen, Bas van der Hoorn (redactie)

Professionals in de verslavingszorg en in de ggz hebben in de praktijk veel te maken met cliënten met verslavingsproblemen én psychiatrische aandoeningen die sterk met elkaar verweven zijn. In dat geval is geïntegreerde behandeling en ondersteuning nodig zodat vanuit een geïntegreerde optiek hulp geboden wordt door een multidisciplinair hulpverlenersteam.

Het Handboek dubbele diagnose bepleit een geïntegreerde behandeling voor dubbele-diagnosecliënten waarbij sprake is van complexe, comorbide aandoeningen op het vlak van verslaving en psychiatrie. Het boek is een omvattende bundeling van hoofdstukken waarin voor uiteenlopende stoornissen besproken wordt welke behandeling en zorgverlening is aangewezen.
Het biedt professionals in de ggz – met name verslavingsartsen, verpleegkundigen, psychiaters en psychologen – een breed overzicht en praktische leerpunten. Het boek is tevens goed bruikbaar voor onderwijsdoeleinden.

l Inhoudsopgave
l Voorwoord

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen