Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Handboek angst- en dwangstoornissen

Ton van Balkom, Désirée Oosterbaan, Sako Visser, Irene van Vliet (redactie)

Angst- en dwangstoornissen behoren, samen met de depressieve stoornissen en middelenafhankelijkheid, tot de common mental disorders met een hoge prevalentie. De groep angst- en dwangstoornissen staat in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast en ze gaan gepaard met een hoge mate van zorggebruik. Daarnaast hebben ze ook veel impact op naastbetrokkenen.

Deze tweede druk van dit Nederlandstalige Handboek angst- en dwangstoornissen is een vervolg op eerdere handboeken (uit 1995 en 2011) en is geheel herzien. Veel nieuwe kennis uit onderzoek alsook het uitkomen van de zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen (2017) noopten hiertoe. De auteurs, allen (inter)nationale experts, geven een overzicht van de huidige stand van zaken van de diagnostiek, angststoornissen in verschillende levensfasen, de etiopathogenese, het onderzoek, de behandeling en de impact op het functioneren van de patiënt en op diens naasten. Daarmee is dit handboek geschikt voor hulpverleners die met mensen met een angst- of dwangstoornis van doen hebben, zowel in de eerste als in de tweede en derde lijn.

Het boek is geschreven voor huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen, inclusief zij die daarvoor in opleiding zijn.

Ingelogde gebruikers krijgen direct na aanschaf in de webwinkel toegang tot het boek via de online leeromgeving. Na ontvangst van het boek kan de toegang opnieuw verkregen worden via de registratiecode in het boek.

l Inkijkexemplaar

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen