Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Gids voor orgaantransplantatie en -donatie

135 vragen met informatie van specialisten, getransplanteerden en nabestaanden

Willem Bavinck

Een orgaantransplantatie heeft een enorme impact op de patiënt, zijn directe familie en op zijn vrienden- en kennissenkring. Dat kan leiden tot grote spanningen en ongerustheid. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om dunnedarm-, hart-, lever-, long-, nier- of pancreastransplantatie, het blijft een bijzonder avontuur. Dat geldt ook voor de nabestaanden van mensen die een orgaan afstonden. Wereldwijd is inmiddels ruim vijftig jaar ervaring met orgaantransplantatie, waarvan de laatste twintig jaar met redelijke tot goede resultaten. Goede informatie over orgaantransplantatie en -donatie kan spanningen wegnemen, waardoor een meer ontspannen leven rond de ingreep kan ontstaan.

Dit boek geeft die informatie in 135 beantwoorde vragen, informatie van orgaan­specialisten en ervaringen van patiënten en betrokkenen. De auteur is de langstlevende hartgetransplanteerde van Nederland (ruim 30 jaar). Door zijn ervaring kan hij inzicht geven in het leven na de transplantatie.

Het boek is vooral bedoeld voor de patiënten op de orgaanwachtlijst, reeds getransplanteerden, mensen die donor willen worden en hun familie, vrienden en kennissen. Maar ook voor de medische omgeving rond de patiënt, zoals artsen en verpleegkundigen, geeft dit boek veel aanvullende informatie over de orgaantransplantatie en -donatieprocedures.

l Bekijk hier de inhoudsopgave

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen