Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Geneeskundig management bij grootschalige incidenten

Studieboek

Paul Hustinx, Dik Meeuwis en Rita Hermans

Grootschalige ongevallen en rampen vereisen meer van de geneeskundige hulpverlener dan alleen de vaardigheden die nodig zijn om grote aantallen slachtoffers op te vangen en te behandelen. De in Groot-Brittannië ontwikkelde en inmiddels internationaal aanvaarde MIMMS-methode biedt een systematische aanpak van de geneeskundige hulpverlening bij incidenten. Op basis van een algemeen toepasbare en internationaal geaccepteerde prioritering van activiteiten zorgt de methode voor een gestructureerde inzet van alle betrokken geneeskundige hulpverleners bij grootschalige incidenten en rampen.

Dit studieboek behoort bij het gelijknamige scholingsprogramma van de Stichting MIMMS Nederland. De MIMMS-cursus is noodzakelijk om effectief multidisciplinair te kunnen oefenen. De leerstof voorziet in basiskennis van de rampenbestrijding, de rampenorganisatie en de daarbij behorende vaardigheden, toegespitst op het geneeskundig management.

l Op weg naar een adequaat opleidings- en oefenbeleid
l Eén taal bij de medische aanpak grootschalige incidenten

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen