Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Geintegreerde behandeling van dubbele diagnose

Een richtlijn voor effectieve behandeling

K.T. Mueser, D.L. Noordsy, R.E. Drake, L. Fox

Professionals in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg komen vaak in aanraking met cliënten met psychiatrische symptomen en problemen die verband houden met hun alcohol- of drugsgebruik. Dit boek gaat over de manier waarop mensen met een historie van middelenmisbruik en comorbide psychiatrische stoornissen geholpen kunnen worden om met hun ziekte om te gaan, persoonlijke doelen te ontwikkelen en na te streven, en hun leven weer op te pakken. De sleutel tot een effectieve behandeling van cliënten met een dubbele diagnose is de naadloze integratie van psychiatrische interventies en interventies voor middelenmisbruik. Op die manier is een samenhangend en eensluidend zorgsysteem te creëren. In dit boek wordt een handreiking gegeven voor het opzetten, organiseren, leveren en evalueren van geïntegreerde hulpverlening aan mensen met een dubbele diagnose.

Geïntegreerde behandeling van dubbele diagnose is een vertaling van het Amerikaanse boek Integrated treatment for dual disorders, geschreven door Kim T. Mueser en anderen. Dit boek, dat inmiddels doorgaat voor een standaardwerk voor iedereen die met dubbele- diagnosecliënten werkt, heeft nog niets aan zeggenschap en relevantie ingeboet. De hier beschreven behandelmethode, ook wel IDDT genoemd (integrated dual disorder treatment), wordt in een groeiend aantal Nederlandse instellingen toegepast. Het ontbrak tot nu toe echter aan een heldere Nederlandstalige instructie die alle aspecten beschrijft van de behandeling voor cliënten met een dubbele diagnose. Met deze vertaling hopen we hierin te voorzien. De vertaling van het boek is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD).

Dit boek is bedoeld voor begeleiders en behandelaars die de essentiële interventies uitvoeren en voor managers die programma’s voor dubbele diagnose opzetten. Het boek is tevens geschikt als naslagwerk voor cliënten, familieleden en andere hulpverleners die zich willen verdiepen in de behandeling van cliënten met een geïntegreerde, fasegerichte dubbele diagnose.

l Lees hier het voorwoord
l Bekijk hier de inhoudsopgave

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen