Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Buiten zinnen

Waanzin in romans en films

Arko Oderwald, Koos Neuvel, Willem van Tilburg (redactie)

Waanzin is al eeuwen lang een in­spi­ra­tie­bron voor schrijvers en dichters. Sommige vormen van waanzin verschenen zelfs eerder in de literatuur dan in een we­ten­schap­pe­lijk tekstboek. zoals een beschrijving van schizofrenie in Louis Lambert van Balzac.
Ook over de vraag welk gedrag als normaal of abnormaal moet worden gezien, zijn al veel romans geschreven.

In dit boek zijn een aantal essays verzameld die gaan over waanzin in romans en films. Het merendeel van de bijdragen is geschreven door artsen en psychiaters. Zij zijn op uiteen­lopende wijzen geïnspireerd geraakt door wat deze romans en films aan waardevols te bieden hebben.

Bekijk de hele serie Literatuur en geneeskunde
Meer informatie over Literatuur en Geneeskunde cursussen op locatie klik hier.

Vanuit VU Medisch Centrum organiseert Arko Oderwald meerdaagse medisch literaire cursussen op locatie in diverse Europese steden: Venetië, Wenen, Parijs, Zürich en Davos, Lübeck, München. Deze zomer zijn er nog plaatsen in de cursus in Wenen (5 – 11 augustus), waar Bert Keizer mede docent is, en Lübeck (20 – 23 september), met Abel Thijs. Kijk voor meer informatie op: literatuurengeneeskunde.nl.
Aanmelden kan nog tot 1 juli 2018 via ak.oderwald@vumc.nl.

l Bekijk hier de inhoudsopgave
l Bekijk hier de recensie uit Medisch Contact, 5 maart 2015, p. 464.
l Bekijk hier de medewerkers

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen