Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

Bestuurders in beeld

Wilma van der Scheer, Sophie Bijloos, Lizette van Veen-Berkx (auteur)

Al vijftien jaar doet het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur in samenwerking met de NVZD onderzoek naar het profiel van zorgbestuurders; hoe ziet de loopbaan van bestuurders eruit? Hoe geven zij in de dagelijkse praktijk invulling aan hun functie? Hoe kijken bestuurders aan tegen de maatschappelijke opgave waar zij zich voor gesteld zien? In 2000, 2005, 2010 en laatstelijk in 2015 zijn hiertoe enquêtes gehouden onder de leden van de NVZD: eindverantwoordelijke bestuurders uit alle sectoren van de zorg. Dit longitudinale onderzoek geeft een uniek inzicht in de ontwikkelingen in de zorg, wat dat van zorgbestuurders vraagt en hoe zij hier invulling aan geven.

In deze uitgave leest u welke trends zetten zich voortzetten en welke veranderingen er optreden. Uit het jongste onderzoek blijkt onder andere dat in de zorg steeds vaker gezocht wordt naar andere manieren van besturen, waarbij meer ruimte is voor inbreng van zorgprofessionals en andere stakeholders.


Sophie Bijloos is beleidsmedewerker bij de NVZD.
Wilma van der Scheer is directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.
Lizette van Veen-Berkx is programmamanager bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.


Een gezamenlijke uitgave van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en de NVZD

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen