Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Ts_logo_sinds1921

nAlle boeken

(Toe)zicht op ziekenhuizen

Vijf jaar presteren met indicatoren

Jan Maarten van den Berg, Jan Haeck, Maaike van der Kolk, Lya den Ouden (redactie)

Aanleiding voor de publicatie van (Toe)zicht op ziekenhuizen is het vijfjarige bestaan van de prestatie-indicatoren voor de ziekenhuizen, die sinds het allereerste gebruik in 2003 een enorme vlucht hebben genomen.
Prestatie-indicatoren zijn vaste sets van vragen die de inspectie stelt aan alle ziekenhuizen over de zorg die zij verlenen: vragen die zo veel mogelijk een representatief beeld geven van de kwaliteit van ziekenhuizen. Die indicatoren zijn zo belangrijk omdat burgers meer behoefte hebben aan inzicht in die kwaliteit.
Dit boek bevat zes hoofdstukken die uitleg geven over de werkwijze van de inspectie met behulp van prestatie-indicatoren en beschrijft het proces vanaf het allereerste gebruik tot aan een vooruitblik naar het toekomstig gebruik van de indicatoren. Verspreid over de hoofdstukken zijn een twintigtal interviews opgenomen met personen die in de loop der jaren bij de indicatoren betrokken waren, er gebruik van maakten, of er voor- of nadelen van ondervonden.
De inspectie geeft u met dit boek een kijkje in eigen keuken en in die van ziekenhuizen.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen